2013. február 20., szerda

Dr. House a Hajlaborban

Ez a cikk jelent ma meg rólunk egy anyukáknak szóló blog oldalon, a babbago.hu-n, szerzője Csarkó Judit:

Az első pár évadban nagy rajongója voltam a Dr. House sorozatnak. Aztán kevesebb időm lett tévézni, elmaradt a House is az életemből. Azokat a részeket szerettem, amikor valami nagyon egyszerű felismerés vezetett a megoldáshoz. Pl. emlékszem egy részre,a mikor egy fiatal srác felvett egy farmert, amit nem mosott ki előtte, és valami méreganyag szívódott fel a szervezébe a festékből. Lényeg, hogy rengeteg tesztet és vizsgálatot végeztek.
Sokszor eszembe jut ez a rész, amikor anyukák arról beszélnek, hogy a gyerek problémájára már minden lehetséges dolgot kipróbáltak, minden vizsgálatot elvégeztek, de semmi eredmény. Ilyenkor jönne jól egy Dr. House féle tesztsorozat! Na most már meg lehet nyugodni, van ilyen.

A történet még mindig picit személyes, mert két facebookos anyukatársam (tényleg onnan az ismeretség) indítottak egy Hajlabor nevű céget, ahol ilyen átfogó tesztet lehet végeztetni. Az egyikük az USA-ban él, és a kisfiának sokféle problémája volt, látszólag ok nélkül.
Ott is végigjárták a szokásos köröket, nem igazán találtak megoldást. Majd ők is eljutottak a haj diagnosztikához, és a kisfiú hajszálaiból végzetettek vizsgálatot. Meglepő eredményt kaptak! Szinte minden problémra választ kaptak! Még a mumusnak számító éjszakai tortúra is megszűnt.

Ezen a sikeren felbuzdulva kitalálták, és kibogozták, hogy hogyan lehetne a Magyarországról is igénybe venni ezt a szolgáltatást. Létrehozták a Hajlabort, ahol szinte minden "online" megy. Vagyis nem szükséges bejelentkezni, heteket várni az időpontra, órákat várni egy rendelőben, esetleg órákat utazni a vizsgálatért. Minden házhoz megy. Egy csomagban megkapja a megrendelő a mintavételhez szükséges leírást és eszközöket, és hajmintát kell csak eljuttania a Hajlaborba, akik mindent intéznek. Kiküldik az amerikai orvosokhoz, akik néhány héten belül küldik a kész eredményt.

A Hajlabor fordítást is vállal, tehát a végén magyar nyelven kapható meg az eredmény, amelyet bármely háziorvos vagy szakorvos értelmezni tud. Sőt érdemes is elvinni hozzájuk, hogy a megfelelő gyógymódot, esetleg vitamin vagy ásványi anyag pótlást megfelelően be tudják állítani. De ha segítségre van szükség, ezen a területen is tudnak segíteni a Hajlabornál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése