2014. március 23., vasárnap

Új lehetőség a meddőség elleni küzdelembenA WHO becslései szerint világszerte minden hatodik párnak gondot okoz a teherbe esés, s ez az arány független az ország fejlettségi szintjétől. Magyarországon 19%-os meddőségi arányról beszélnek a szakemberek, azaz minden ötödik (körülbelül 200 000) párt érint ez a probléma.


A női meddőség általános okai közé tartoznak az ovulációs problémák, a petevezeték elzáródás, a korfüggő tényezők, méh problémák és a korábbi petevezeték elkötés. A férfiaknál a meddőség fő oka a spermiumok alacsony minőségével függ össze. 

A mindkét nemet érintő okok közé a genetikus tényezők, az általános tényezők (többek között ilyen a cukorbetegség, pajzsmirigy rendellenességek, mellékvese problémák), illetve a környezeti tényezők (toxikus nehézfémek, mérgek, fizikális hatások, kémiai szennyeződések és rovarirtó szerek, valamint a kemoterápia) sorolhatóak. 

Az ismeretlen eredetű meddőségben szenvedő pároknál az esetek hátterében is valószínűleg valamilyen rendellenesség található, de ezeket a rendellenességeket a mai hagyományos orvoslás által alkalmazott laboratóriumi és egyéb diagnosztikai módszerek nem képesek kimutatni. 

Sajnos nagyon sokan nincsenek azzal tisztában, hogy bizonyos ásványi anyagok, mikroelemek hiánya is kiválthat “ismeretlen eredetű” meddőséget illetve terhesség esetén gyakori vetélést, koraszülést. Ilyen problémát okozhat többek között a tartós jód-, szelén-, magnézium-, cink-, réz- illetve mangánhiány. De például kalciumhiány esetén a spermium nem képes áthatolni a pete membránján, emiatt a megtermékenyítés nem történik meg, ami a férfiak meddőségének az egyik oka. Egyre több kutatási eredmény igazolja azt is például, hogy bizonyos vitaminok kóros hiánya kapcsolatban áll az anovulációval (ovuláció hiányával) és így a meddőséggel. 
 

www.hajlabor.hu

Az esszenciális ásványi anyagok - mint például a kalcium, magnézium, cink, vas, kálium és nátrium - mind fontos metabolikus funkciót látnak el. Azonban bármelyik alapvető ásványi anyagból a túl kevés vagy a túl sok igen káros hatással lehet az emberi testre és annak regenerációs képességére. 


Az emberi szervezet ásványi anyag-, nyomelem- és méreganyag szintjeit hatékonyan vizsgáló, a nyugati országok klinikai gyakorlatában már évtizedek óta elterjedt alternatív laboratóriumi diagnosztikai eljárás, a hajszövet analízis segítségével a szokásos vér- és vizeletvizsgálat eredményénél jóval pontosabb képet kaphatunk szervezetünk hosszútávú anyagcsere folyamatairól, ezáltal egészségügyi problémáink okairól és betegségekre való hajlamainkról. 

A hajszálvizsgálat során információt kapunk szervezetünk hormonális működéséről, többek között a pajzsmirigy- és mellékvese funkcióról is, mely szervek rendellenes működése az egyik leggyakoribb oka a meddőségnek.

www.hajlabor.hu


Hogyan segít bennünket a hajelemzés az egészség eléréséhez? Ha figyelembe vesszük, hogy az étel az, amit elfogyasztunk, és a tápanyag az, amit visszatartunk, akkor azt látjuk, hogy a szervezetünk valódi szükségleteinek megismerése az egészség megőrzésének vagy visszanyerésének rendkívül értékes eszköze.

 

A gyermekáldást még csak tervező illetve a már régóta próbálkozó, terméketlenségi problémával küzdő pároknak feltétlenül javasolt a hajszövetük ásványi elemzésének elvégeztetése annak érdekében, hogy kiderüljön, pontosan milyen esszenciális nyomelemekre vagy ásványi anyagokra van szüksége a szervezetüknek, illetve hogy mely mérgező nehézfémek halmozódtak fel szöveteikben.

 

A hosszú távú vagy akut kitettség következményeképp felhalmozódott mérgező fémek nagymértékben hozzájárulhatnak az olyan degeneratív állapotok kialakulásához, mint amilyen a meddőség is.

 

Az olyan mérgező nehézfémeknek, mint a higanynak, az ólomnak és az alumíniumnak való kitettség veszélyeit az elmúlt évek során már jól dokumentálták. A szervezetben található nehézfémek szintjét legpontosabban a hajszövet elemzéssel vagy pedig a kelátképző provokációs teszttel lehetséges mérni (amely utóbbi költséges lehet, és súlyos mellékhatásokkal jár). A vér- vagy vizeletvizsgálat - amennyiben a kezelőorvos kifejezetten kéri adott nehézfém vizsgálatát - kizárólag az akut terhelésről nyújt felvilágosítást, azaz hogy a vizsgálat előtti elmúlt órákban érte-e ilyen terhelés a szervezetet. Arra azonban nem enged következtetni, mi történik a bekerült nehézfémekkel, és mennyi rakódik/rakódott le a csontokban, a májban, a vesékben, az agyban és a zsírszövetben.

 

A vizeletből történő ásványianyag vizsgálat eredménye pedig azt mutatja meg, hogy mennyi ásványi anyagot választott ki a szervezete, amelyből nem feltétlenül derül ki, hogy tápanyagként mennyi szívódott fel a testében. Más szavakkal a vér- és vizelet vizsgálat egyfajta pillanatfotó, míg a hajszövet analízis egy hosszú videófelvétel az ásványi anyagok és toxikus fémek visszatartásáról.

 

A hajelemzés az elmúlt 2-3 hónap intracelluláris aktivitásának biológiai profilját biztosítja egy olyan egyedi metabolikus világot felfedve, amely a legtöbb hagyományos vizsgálat révén nem látható. A haj ásványi elemzése nélkülözhetetlen információkat ad az ásványianyag hiányról, többletről és a szervezet kémiai egyensúlyhiányáról, főleg egészségügyi panaszok vagy olyan rendellenességek esetében, mint amilyen a meddőség is.

 

Ha nem sikerül teherbe esnie, minden lehetséges orvosi segítséget vegyen igénybe, többek között a hajszövet analízist is. Ezután vegye számba a gyakori mérgeket, minek lehet kitéve mind otthon, mind a munkahelyén, és tegyen lépéseket a kitettség csökkentésének érdekében. Továbbá állítsa helyre és táplálja szervezetét helyes étkezéssel, terápiás kiegészítőkkel és stresszoldó technikákkal. Végül, de nem utolsósorban, méregtelenítse magát a nehézfémektől, a vegyi anyagoktól és más mérgektől, amelyek testének szöveteiben lappanghatnak. Ezeket a tanácsokat betartva nagyon jó eséllyel visszanyerheti reproduktív egészségét.Személyes tapasztalat alapján szívügyünk a termékenységért való küzdelem. Ha Ön is érintett, vagy csak segítene valakinek, csatlakozzon babára váró facebook csoportunkba, a Tavasztündérbe! Ez a zárt csoport azoknak jött létre, akik már tudják, hogy egy picit többet kell várniuk a manóra, mint gondolták. Itt a témával kapcsolatban bármiről beszélgethetünk: lombik, inszemináció, alternatív megoldások, érzések. Szeretettel várjuk Önt is!


Források:

 

http://index.hu/tudomany/biotech/medd220109/

http://www.hazipatika.com/taplalkozas/vitamin_abc/cikkek/a_szelenhiany_tunetei_es_kezelese/20130909115601

http://www.egeszsegkalauz.hu/ferfimeddoseg/egyre-tobb-nemzokeptelen-ferfi-113168.html

http://www.egeszseg-masszazs.hu/masszazs-egeszseg-cikk/a-meddoseg-legfobb-okai-es-a-gyermekvallalasra-felkeszules/16004/

http://www.babalesz.hu/leendo_apukaknak.html

http://www.naturopath.co.nz/Articles/Environmental+Toxicity/Rod+Stewarts+Wife+Toxic+With+Mercury.html

http://celebritybabies.people.com/2010/09/13/penny-lancaster-fish-is-not-a-friend-to-fertility/

http://www.cadizmedia.hu/rod.php

http://velvet.hu/blogok/gumicukor/2010/09/14/rod_stewart_es_neje_szamara_horror_volt_a_mesterseges_megtermekenyites/

http://tgy-magazin.hu/index.php?page=3&action=SHOW&id=394

http://www.hajlabor.hu

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése