2013. április 4., csütörtök

Hajszálnyira a diagnózistól

Ez a cikk a babanet.hu oldalon jelent meg:

Néhány milligrammnyi hajból átfogó képet kaphatsz szervezeted állapotáról a Hajlabor segítségével. Nem csak a diagnózis felállításában, de a helyes kezelés megválasztásában is segítséget nyújt a hajszövet analízis. A cég egyik alapítójával, Harmund Mónikával beszélgettünk.

K: Hogyan jött az ötlet, hogy hajszövet analízissel foglalkozzanak?

Mónika: Kisfiam, aki most kétéves, eddigi életének második felét állandó betegeskedéssel töltötte. Tizenegy hónap alatt 8 súlyos fokozatú, gennyes középfül gyulladása, folyamatosan visszatérő náthája, asztmatikus jellegű fulladása, és egy beazonosíthatatlan típusú 3 hétig tartó hólyagos bőrgyulladása - az orvosok szerint valószínűleg övsömörje - volt, valamint folyamatos „izgágaság” és rendszeres - két-három óránkénti - éjszakai ébredések keserítették meg az életét.
A  „hagyományos” orvosi kezelések - 8x10 nap antibiotikum kúra, szteroid kúra -, valamint a homeopátiás kiegészítők és módszerek sajnos teljesen eredménytelenek voltak. A doktorok csak találgattak, szokás szerint mondták, hogy életkori sajátosság, majd kinövi... Javasolták, hogy műtéti úton ültettessenek be tubust a baba dobhártyájába, az majd megoldja az állandó problémát. Nos, ebbe a „javaslatba” természetesen nem lehet belenyugodni.
Ekkor, szinte utolsó mentsvárként elvégeztettük a babánk hajszövet elemzését… És fény derült mindenre. A labortól kapott dietetikai tanácsokat betartva pár hét alatt megszűntek a tünetek, és a kisfiam a mai napig egészséges. Honlapunkon megtalálható az ő története és a leletének másolata is.

K: Milyen esetekben fordulhatunk a Hajlaborhoz ?

Mónika: Az esetek nagy részében akkor találnak ránk az anyukák, páciensek, amikor a hagyományos, vér-, illetve vizelet- vizsgálatok nem hoznak egyértelmű diagnózist.
El kell oszlatnom egy félreértést ezen a téren. Nem a haj és a fejbőr betegségeit kezeljük, hanem olyan komplex hajszövet analízist biztosítunk, amely átfogóan mutatja a szervezet állapotát, különös tekintettel a nyomelemekre, ásványi anyagokra, vitaminokra és toxinokra. A hagyományos vérvétel nem ad ilyen teljes képet ezekről a paraméterekről. Van azonban néhány tipikus tünetcsoport vagy betegségtípus, amelynél akár a kezelés megválasztását is meghatározhatja a hajszövet elemzés.

K: Melyek ezek?

Mónika: Allergia, szorongás, depresszió, hiperaktivitás, álmatlanság, gyerekeknél éjszakai ébredések. A csontrendszer megbetegedései, ízületi problémák, magas vérnyomás, szív- és érrendszeri problémák, hormonrendszer problémái, meddőség, de a stresszhelyzetre betegséggel való reagálás is kimutatható a módszerrel. Fordulnak hozzánk még bőrgyógyászati problémával éppúgy, mint cukorbetegséggel, emésztőrendszeri zavarral. A testsúly problémáinak, elhízás és kóros soványság okainak kutatása is előfordult már nálunk.

K: Hogyan zajlik a vizsgálat?

Mónika: A www.hajlabor.hu oldalon kell megrendelni a mintagyűjtő csomagot, amelyet postán vagy futárral juttatunk el a páciensekhez.
Részletes, magyar nyelvű leírást mellékelünk arról, hogyan és honnan kell mintát venni, valamint milyen mennyiségű hajra van szükség a vizsgálathoz. A páciensnek a mintavétel után el kell küldenie nekünk a hajmintát, amelyet mi ellenőrzés után eljuttatunk a Texas-ban működő Trace Elements, Inc. minősített kutató laboratóriumba. Itt végzik el a hajszövet ásványi anyag tartalmának biokémiai elemzését - angol nevén Hair Tissue Mineral Analysis-t.

K: Hogyan jut el a megrendelőhöz az eredmény?

Mónika: A postázást követő 2-3 héten belül érkezik e-mailben és nyomtatott formában is az eredmény. Mi nem írunk fel gyógyszereket, de ásványi anyag pótlásra, kezelési módszerekre javaslatot ad az amerikai intézet. A leletet lehet magyar nyelven is kérni, mellyel felkereshető bármelyik háziorvos vagy szakorvos.

A hajszövet analízisről további részleteket a Hajlabor oldalán olvashattok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése