2015. január 31., szombat

Újabb kirívó arzénos esetSajnos ismét meggyűlik a bajunk az arzénnal. 2013-ban már volt egy titokzatos arzén ügyünk. Akkor egy két éves szegedi kisfiú hajmintájából mutatták ki a nagymértékű arzén szennyezést. Még az index is írt rólunk ezzel kapcsolatban.
December közepén egy apuka a 2,5 éves kisfia állandó hasmenése és lassú növekedése miatt keresett meg bennünket. Pár napja a kis budapesti páciens lelete hihetetlennek tűnő eredménnyel érkezett vissza. A gyermek arzén szintje 0,447 mg%, ami több mint 11-szerese a maximálisan megengedhető szintnek (a még normálisnak tekinthető szint 22-szerese).

hajszövet elemzés, hajszövet analízis, arzén szint, arzén mérgezés

Az eredmény a texas-i laboratórium kutatóorvosait is megdöbbentette, háromszor tesztelték újra a leadott hajmintát, de sajnálatos módon mindhárom teszt végeredménye ugyan az: tényleg ilyen magas a kisfiú szervezetének arzén szennyezettsége. A labor kérésünkre a kisfiú újabb szövetmintáinak (köröm és haj) ellenőrzését fogja elvégezni. Az oknyomozás elkezdődött, és a szülők tanácsunkra orvosi segítséget kérnek.
Amint újabb információnk lesz az ügyről, jelentkezünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése