2013. november 16., szombat

Olvasóink kérdezték: Mihez kezdjünk a hajanalízis leletével?

E heti posztunkban egy hajanalízissel kapcsolatos nagyon fontos kérdésre szeretnénk válaszolni. Többen kérdezték azt, hogy ha elkészül a hajszövet elemzés, igazából mihez is lehet kezdeni a lelettel.
 

A hajanalízis nyújtotta egészségügyi állapotfelméréssel megismerhetjük a szervezetünkben raktározott legfontosabb 15 ásványi anyag, 17 nyomelem, 8 toxikus nehézfém szintjét és ezek egymáshoz viszonyított arányait. Ennek segítségével az amerikai kutatólaboratórium a normál állapotfelmérésen túl rámutat arra, hogy az ásványi anyagok hiánya vagy többlete, illetve toxikus anyagok jelenléte miatt krónikusan visszatérő problémáinkat mi okozhatja, illetve a vizsgálat segítségével rávilágítást nyerhetünk bizonyos betegségekre való hajlamainka, így azokat akár hónapokkal azelőtt kiszűrhetjük, hogy a szervezetünk konkrét tünetekkel jelezne.

A vizsgálatot lebonyolító Hajlabor közvetítő szerepet tölt be a Páciens, az amerikai laboratórium és a szakorvos/természetgyógyász illetve a dietetikus között. A lelet átadásakor az abban foglaltakkal összhangban a Hajlabor munkatársai javaslatot tesznek arról, hogy kihez lehet fordulni a problémák megoldása érdekében attól függően, hogy a texasi laboratórium orvosai milyen egészségügyi gondok meglétére hívják fel a figyelmet, illetve milyen betegségre/tünetegyüttesekre való hajlamot prognosztizálnak.

A hajszövet analízis olyan kiegészítő információkat is nyújthat, amely sok esetben csak más laboratóriumi tesztekkel, kórtörténettel, fizikai vizsgálattal és a kezelőorvos tapasztalatával együtt hasznosítható. Ezért a leletet (az orvosnak összeállított példányt) érdemes megmutatni a kezelő- vagy háziorvosnak, illetve lehetőség szerint homeopátiás orvosnak vagy természetgyógyásznak is, és tanácsos kikérni a szakértő(k) véleményét a kezelési ill. megelőzési módokról.

Amennyiben a laboratórium kutatóorvosai az elvégzett analízis eredményei alapján szükségesnek látják, javaslatot tesznek különböző táplálékkiegészítők (vitaminok, ásványi anyagok, méregtelenítő készítmények) szedésére is. Ezeknek a táplálékkiegészítőknek a pontos összetételét a Hajlabor a lelet összefoglalójában feltünteti, megkönnyítve a szakorvos/természetgyógyász/dietetikus feladatát a kezelés megválasztásában.
A laboratórium által elkészített lelet eredményének és diétás ajánlásának figyelembevételével a Hajlabor dietetikus szakértője igény szerint (külön díjazás ellenében) személyre szabott diétás étrendet is összeállít. A speciális étrend követésével az ásványianyag- és nyomelem háztartás egyensúlya helyreáll, valamint az esetlegesen felhalmozódott nehézfémek- és egyéb méreganyagok könnyebben távoznak a szervezetből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése