2014. július 6., vasárnap

Rod Stewart is a hajszövet analízist választotta


A világhírű énekes, Rod Stewart és felesége, Penny Lancaster, hosszú évekig tartó próbálkozás és két sikertelen lombik-kezelés (IVF) után - az alternatív diagnosztikát választotta. Az okot keresték, amiért egy közös gyermek után a másodiknál még a lombik program sem sikerült. Végül a hajszövet analízis világított rá arra a tényre, hogy Penny szervezetében kóros mennyiségű higany halmozódott fel, ez gátolta meg a természetes megtermékenyülést illetve a mesterségesen beültetett embriók megtapadását. Penny orvosának és az analízist végző orvosok tanácsára leállt a magas fehérje és alacsony zsírtartalmú tengeri halakra alapozott diétájával, így két hónappal később már felére csökkent szervezetének higany szintje. Ennek köszönhetően a harmadik beültetés már sikeres lett, és 2011-ben megszületett második gyermeke. Rod és Penny példája is bizonyítja, hogy ha nem végeztetik el a hajszövet analízist, soha nem jönnek rá, hogy valójában egy mérgező nehézfém áll meddőségük mögött, és lehetséges, hogy már soha sem sikerült volna gyermeket vállalni.
(Forrás: Rod Stewart - Rod önéletrajz Trubadur Kiadó, 2013.)

Rod Stewart, Penny Lancaster, hajszövet analízis, hajszövet elemzés, meddőség, terméketlenség, lombik, mesterséges megtermékenyítés, higany, mérgező nehézfém


A mérgező nehézfémeknek, mint páldául a higanynak-, az ólomnak- és az alumíniumnak való kitettség veszélyeit az elmúlt évek során már jól dokumentálták. A szervezetben található nehézfémek szintjét legpontosabban a hajszövet elemzéssel vagy pedig a kelátképző provokációs teszttel lehetséges mérni (amely utóbbi költséges lehet, és súlyos mellékhatásokkal jár). A vér- vagy vizeletvizsgálat - amennyiben a kezelőorvos kifejezetten kéri adott nehézfém vizsgálatát - kizárólag az akut terhelésről nyújt felvilágosítást, azaz hogy a vizsgálat előtti elmúlt órákban érte-e ilyen terhelés a szervezetet. Arra azonban nem enged következtetni, mi történik a bekerült nehézfémekkel, és mennyi rakódik/rakódott le szervezetünkben.

Rod Stewart, Penny Lancaster, hajszövet analízis, hajszövet elemzés, meddőség, terméketlenség, lombik, mesterséges megtermékenyítés, higany, mérgező nehézfém

A vizeletből történő ásványianyag vizsgálat eredménye pedig azt mutatja meg, hogy mennyi ásványi anyagot választott ki a szervezete, amelyből nem feltétlenül derül ki, hogy tápanyagként mennyi szívódott fel a testében. Más szavakkal a vér- és vizelet vizsgálat egyfajta pillanatfotó, míg a hajszövet analízis egy hosszú videófelvétel az ásványi anyagok és toxikus fémek visszatartásáról.
A haj ásványi elemzése nélkülözhetetlen információkat ad az ásványianyag hiányról, többletről és a szervezet kémiai egyensúlyhiányáról, főleg egészségügyi panaszok vagy olyan rendellenességek esetében, mint amilyen a meddőség is. 

Rod Stewart, Penny Lancaster, hajszövet analízis, hajszövet elemzés, meddőség, terméketlenség, lombik, mesterséges megtermékenyítés, higany, mérgező nehézfém
Ha nem sikerül teherbe esnie, minden lehetséges orvosi segítséget vegyen igénybe, és használja a hajszövet analízist is. Ezután vegye számba a gyakori mérgeket, minek lehet kitéve mind otthon, mind a munkahelyén, és tegyen lépéseket a kitettség csökkentésének érdekében. Továbbá állítsa helyre és táplálja szervezetét helyes étkezéssel, terápiás kiegészítőkkel és stresszoldó technikákkal. Végül, de nem utolsó sorban, méregtelenítse magát a nehézfémektől, a vegyi anyagoktól és más mérgektől, amelyek testének szöveteiben lappanghatnak. Ezeket a tanácsokat betartva nagyon jó eséllyel visszanyerheti reproduktív egészségét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése